Τραχανάς Σούπα
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 00:30
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό το οποίο μπορεί να καταναλωθεί όλες τις στιγμές της ημέρας.
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με το βούτυρο ή το λάδι. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια σκάλα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και βράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε και το τυράκι μας και είναι έτοιμο να καταναλωθεί.
Μπορούμε ακόμη κατά την βράση να ρίξουμε και γάλα ή γιαούρτι. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε κρουτόν από ψωμί (κατά προτίμηση προηγούμενης ημέρας) και να το προσθέσουμε στο τέλος μαζί με το τυρί στο τέλος ή να καραμελώσουμε κρεμμυδάκι με λίγο κόκκινο πιπέρι τα οποία τα προσθέτουμε στο τέλος μέσα στη κατσαρόλα.
Υλικά για την συνταγή:
- 1 φλιτζάνι τραχανά Σπανέλλη
- 4 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο
- Τυρί Φέτα