Κοτόπουλο Κοκκινιστό

Κοτόπουλο Κοκκινιστό

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο

Χρόνος προετοιμασίας: 01:00

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες Σπανέλλη. Τα υλικά είναι για 4 άτομα.

Προετοιμασία:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), σε μέτρια φωτιά.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και ξεπετσιασμένο (μπορεί να είναι και ψαχνό, απλά το κρέας που είναι κοντά στο κόκκαλο είναι πιο μαλακό), και αφήνουμε λίγο να ροδίσει. 

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά και αφήνουμε για ένα λεπτάκι. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο.  Προσθέτουμε το σκόρδο, την δάφνη, το γαρύφαλο, τα μπαχάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3/4 περίπου ώσπου σχεδόν να λιώσει το κοτόπουλο (να ξεκολλήσει από το κόκκαλο κατά σημεία). 

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις χυλοίτες και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για 2 λεπτά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για άλλα 2 λεπτά. Έτοιμο.