Καραμελωμένο χέλι σε σαλάτα ζυμαρικών
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 00:20
Σαλάτα ζυμαρικών Σπανέλλη με καραμελωμένο χέλι Γείτονας & ελιξίριο Ιsis Βαϊμάκη από τον chef Νίκο Βενέτη. Τα υλικά είναι για 4 άτομα.
Προετοιμασία:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κάνουμε τη σάλτσα μουστάρδας βάζοντας σε μπλέντερ το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον κρόκο αβγού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να δένει σαν μαγιονέζα. Προσθέτουμε το νερό που θα μας δώσει πιο απαλή υφή και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Αδειάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω τα κρύα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να τα καλύψει όλα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ψιλοκόβουμε το μισό χέλι και το προσθέτουμε στη σαλάτα ανακατεύοντας για αναμειχθεί με τα υλικά. Κόβουμε το υπόλοιπο χέλι σε λωρίδες.
Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελιξίριο μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το χέλι φροντίζοντας να καλυφθεί με το ελιξίριο. Προσθέτουμε μέλι στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά για να διαλυθεί και να ενσωματωθεί.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο πιάτο, από πάνω βάζουμε κομμάτια από το καραμελωμένο χέλι, περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας καλό ξίδι και 2-3 κουταλιές από το ελιξίριο και το μέλι που έχει μείνει στο τηγάνι.
Υλικά για την συνταγή:
- 200 γρ. χέλι καπνιστό Γείτονας
- 150 γρ. κοχυλάκι τρικολόρε Σπανέλλη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 100 ml ελιξίριο Isis Βαϊμάκη
- 2 κ.σ. ξίδι Όξος Βαϊμάκη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γρ. μουστάρδα
- 100 ml ελαιόλαδο Κονάκης
- 80 ml νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι